סוד הטעם האבוד

הטעם הוא אחד ההבדלים בין הצמחים והירקות השונים. בכל מין צמח קיים מנעד של צמחים בעלי טעם חיוור וכאלה בעלי טעם עז. מהו פרי או ירק בעל טעם עז? צמח שטעמו מעיד על מינו בצורה מובהקת, לעיתים משובחת.

עזות הטעם מושפעת מהצמיחה. משלב מאבק הזרע בדחיפת אדמה ופילוס דרך עבור הגבעול למעלה והשורשים למטה ועד הבשלת הפרי. מאמץ הצמח קובע את טעמו. ככל שהתגבר על אתגרים טעמו יקבל דגש ועוז. גם בין המינים עצמם ניתן להבחין בהשפעת מאמץ הצמח לעוז הטעם.
לדוגמא, הטעם העדין של מלפפון שגדל באדמת עציצים קלילה ומאווררת לבין טעמו של זית שגדל באדמת טרשים דחוסה וסלעית.
ומה קובע את עוזו של אדם?

שדה בהמתנה

מאת: שחרור יונים

כובש דיעות ומשבש שעות

חשבת על זה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

%d בלוגרים אהבו את זה: